Tilbage til oversigt
Tilbage til oversigt

Skrevet af Emil Sørensen

torsdag den 9. november 2023

3 hurtige til Kasper Bjørn Jensen fra Roskilde Kongres- og idrætscenter

3 hurtige til

Skrevet af Emil Sørensen

torsdag den 9. november 2023

3 hurtige til

Vi har spurgt projektleder hos Roskilde Kongres- og idrætscenter, Kasper Bjørn Jensen, om hans arbejde med musikken, hvad der inspirerer ham og hvordan fremtiden skal se ud for Roskilde som musikby.

3 hurtige til Kasper Bjørn Jensen fra Roskilde Kongres- og idrætscenter

3 hurtige til Kasper Bjørn Jensen

Kasper Bjørn Jensen er projektleder hos Roskilde Kongres- og Idrætscenter. Foto: Privat.

I denne artikelserie på Polyfon beder vi ildsjæle fra det roskildensiske musikliv om at beskrive deres arbejde, deres inspiration og deres drømme for Roskilde som musikby gennem svar på tre simple spørgsmål.

Vi kalder det "3 hurtige til.." og den næste i rækken, vi har spurgt er projektleder hos Roskilde Kongres- og Idrætscenter. Kasper, der har en fortid som sekretariatsleder hos Copenhell og som souschef på Gimle, arbejder med at udvikle Roskilde Kongres- og Idrætscenter som kulturhus og det betyder blandt andet at skabe masser af muligheder for at musikken kan blomstre i kongrescenteret.

I denne artikel fortæller Kasper blandt andet om sit samarbejde med Gimle og sit håb for mere samarbejde på tværs af musikbyen. 

Hvad optager dig i dit arbejde med musikken lige nu?

"Vi har et par store koncerter foran os, Benjamin Hav & Familien den 18/11 og Queen Machine 1/12. Der er en masse planlægning og logistik omkring disse. Det er begge koncerter, vi laver i samarbejde med Gimle. Vi har et super godt samarbejde med Gimle, hvor vi i fællesskab laver koncerter (og comedy) hos os. Vi kan udnytte, at vi har en større kapacitet hos os end Gimle har i sine egne lokaler og i fællesskab laver vi rigtig mange super fede arrangementer. Det er et samarbejde, som går mange år tilbage – helt tilbage til dengang jeg selv var på Gimle for snart tyve år siden. Det giver virkelig god mening, at vi arbejder sammen om at producere fede ting og vi er super glade for det. Vi er gode til at udfordre hinanden og faktisk er vi meget optagede af fremtiden på trods af, at vi er midt i den travleste tid på året hos os. Vi udvikler på livet løs og selvom jeg ikke kan løfte sløret for noget konkret, glæder jeg mig meget til fremtiden."

"Personligt er jeg meget optaget af, hvordan vi får lavet endnu flere fede (store) koncerter i vores haller. Hvis jeg ikke tager meget fejl, råder vi over Roskildes største indendørs venue, så det skal da bare udnyttes! Det er klart, at vi ser en tendens i markedet, hvor megaevents i f.eks. Parken og Royal Arena fylder rigtig meget, men jeg håber stadigvæk, at vi kan lave nogle flere mindeværdige oplevelser i vores største hal, hvor vi kan have mere end 3.000 publikummer. Det vil være fedt for Roskilde."

Hvor finder du inspiration i dit arbejde med musikken?

"Roskilde er en helt utrolig inspirerende by at arbejde med musik i. Vi har rigtig mange dygtige og engagerede aktører, som er et stort aktiv. Og nu hvor Polyfon har fået fodfæste, har vi en eminent mulighed for nemt at kunne række ud til hinanden – det er super godt."

"Derudover har jeg et stort netværk inden for musikbranchen. Jeg har en fortid på Gimle og senere arbejdede jeg hos metalfestivalen COPENHELL i en del år. Jeg skæver selvfølgelig også til hvad kollegaer i kongrescenter-branchen gør, men vores meget stærke musikscene i Roskilde skiller sig alligevel en del ud og giver måske os muligheder, man ikke har andre steder."

"Endelig er jeg og mange tætte venner/kollegaer også stærkt musikinteresserede. Så den personlige anbefaling fylder også og er vigtig."

Hvis du tænker fem år ud i fremtiden – hvad er så den største forandring du håber er sket i Musikbyen?

"I fremtiden håber jeg på endnu flere frugtbare samarbejder på tværs i musikbyen. Jeg synes, vi gør det rigtig godt, men der er plads til mere. Vi vil rigtig gerne indgå i samarbejder, hvor det giver mening. Vi ser det som en af vores fornemmeste opgaver at lave arrangementer for Roskilde."

"Som jeg nævnte tidligere, har vi et meget stærkt musikmiljø i Roskilde, helt fra musikskole til små scener og små festivaler, hvor talenter fødes og modnes. De øver måske i en container på Musicon, spiller i Gimles cafe, får en chance på Surround Festival, og pludselig bryder de igennem og bliver kæmpestore. Dem gad jeg gode se for fuld udblæsning på hjemmebane for 3000+ glade Roskildefolk."