Tilbage til oversigt
Tilbage til oversigt

Skrevet af Emil Sørensen

fredag den 15. oktober 2021

Musikalsk flashmob på Roskilde Station

Projekter

Skrevet af Emil Sørensen

fredag den 15. oktober 2021

Projekter

Forbipasserende på Roskilde Station blev mødt af spontan dans og livemusik, da lokale unge opførte en flashmob midt i byrummet.

Musikalsk flashmob på Roskilde Station

Forskydninger Roskilde Fremkaldt band ved trappe

Unge musikere overraskede de forbipasserende på Roskilde Station med en musikalsk flashmob. Foto: Andreas Brandrup Elkjær.

Hver dag går kommer hundredevis af mennesker forbi Roskilde Station, men det er ikke hver dag, at de bliver mødt af pludselig livemusik og spontan dans midt i myldretiden. 

Ikke desto mindre var det lige præcis det der skete, da øvelokaleforeningen Råstof Roskilde sammen med egnsteatret Aaben Dans og elever fra Roskilde Katedralskole satte sig for at skabe en musikalsk flashmob midt i det lokale byrum, som en del af projektet Roskilde Fremkaldt.

Forskydninger Roskilde Fremkaldt koreografi
Elever fra Roskilde Katedralskole fik undervisning på egnsteatret Aaben Dans, som forberedelse til en musikalsk flashmob på Roskilde Station. Foto: Andreas Brandstrup Elkjær.

Musikere, dansere og gymnasieelever har gennem forskellige workshops arbejdet med improvisation og tværæstetisk samarbejde møntet på at give de tilfældigt forbipasserende en anderledes og tankevækkende oplevelse.

"Når nu de her travle passagerer, der skal frem og tilbage går og tænker på aftensmaden og hvordan dagen er gået, så gør det, at der både er lyd, musik og kroppe der pludseligt bevæger sig anderledes i rum, at vi faktisk lige kan forskyde folks opmærksomhed fra det de går og tænker på og inspirere dem til at kigge ud og måske endda spørge den der står ved siden af: 'Hov, hvad er nu det for noget? Ved du hvad der foregår?'.", forklarer Pernille Møller Taasinge, der er udviklingschef hos Aaben Dans.

Forskydninger Roskilde Fremkaldt koreografi på trappe
Danseforestillingen tog udgangspunkt i byrummets muligheder, som f.eks. trappen på Roskilde Station. Foto: Andreas Brandstrup Elkjær.

Lars Ege, der er formand på Råstof Roskilde, ser projektet, som et godt eksempel på hvordan Roskildes musikliv fungerer og hvad der kan lade sig gøre, når lokale kræfter går sammen.

"Vi er rigtig mange små enheder rundt omkring i byen, der hver især brænder for musik, så fordi der bliver holdt netværksmøder løbende og fordi musikmiljøet har levet i rigtig mange år efterhånden, så har man jo et landkort over hvem der er med. Det er på en eller anden måde en stor lykkelig familie, hvor man har en idé om hvad de andre laver, og hvis man så får lyst til at lave et projekt, så går man sammen om det.", siger han.

Du kan læse mere om Roskilde Fremkaldt på siden her og blive klogere på projektet i videoen herunder.