Tilbage til oversigt
Tilbage til oversigt

Skrevet af Emil Sørensen

tirsdag den 29. august 2023

Nu kan du låne højskolesangbøger i Byens Hus

Projekter

Skrevet af Emil Sørensen

tirsdag den 29. august 2023

Projekter

Roskilde Synger har med støtte fra Nordea Fonden indkøbt 50 højskolesangbøger, som alle med tilknytning til det roskildensiske musikliv har mulighed for at låne.

Nu kan du låne højskolesangbøger i Byens Hus

HÃ jskolesangbogen 9 B

Foto: Presse

Du husker måske hvordan fællessang, var med til at skabe fællesskab på tværs af Danmark under coronapandemien. 

Et nyt tiltag i Roskilde forsøger at gøre det lettere at skabe sådanne fællesskaber omkring det at synge sammen. 

Roskilde Synger, der er et netværk for kor, sangfællesskaber og sangprojekter i Roskilde Kommune, har med støtte fra Nordea Fonden indkøbt 50 stk. af den folkekære højskolesangbog, samt en tilhørende melodibog. 

Er man en forening, aktør eller institution i Roskilde Kommune og har lyst til at lave et sangarrangement, kan sangbogssættet lånes helt gratis og afhentes i Byens Hus på Stændertorvet i Roskilde. 

Tiltaget sker som et led i Roskilde Syngers mission om at udbrede den folkelige sangskat og sprede sangglæde i lokalmiljøet. 

"Vi håber at tiltaget kan være med til at flere møder sangen i deres hverdag, og oplever hvordan et fællesskab omkring sang kan berige deres liv" forklarer kunstnerisk og administrativ leder, Trine Heide og fortsætter. 

"Højskolesangbogen repræsenterer en skøn, dansk sangtradition, men mødet med den afgrænser sig ofte til miljøer omkring højskoler, efterskoler eller kirker. Ved at have et sæt sangbøger, som er tilgængelige for alle håber vi at andre, mere utraditionelle aktører har mod på at tage sangbøgerne til sig og skabe deres egne sangfællesskaber."

Trine Heide
Trine Heide er administrativ og kunstnerisk leder af Roskilde Synger.

Sådan gør du

Har du brug for at låne højskolesangbøgerne til et arrangement, kan det gøres gennem et bookingsystem på Roskilde Syngers hjemmeside, som du finder her.

Er du blevet nysgerrig på Roskilde Syngers arbejde kan du læse mere om dem i vores kartotek over musikorganisationer i Roskilde eller læse denne artikel, hvor Trine Heide svarer på tre spørgsmål om hendes arbejde, inspiration og drømme for Roskilde som musikby.