Tilbage til oversigt
Tilbage til oversigt

Skrevet af Emil Sørensen

søndag den 14. august 2022

Sådan har du ikke set en koncert før: Viik spillede ombord på vikingeskib midt på Roskilde Fjord

Projekter

Skrevet af Emil Sørensen

søndag den 14. august 2022

Projekter

Som en del af projektet Roskilde Fremkaldt er spillestedet Gimle og Vikingeskibsmuseet i Roskilde gået sammen om at skabe en unik koncertoplevelse med bandet Viik midt på Roskilde Fjord. Ny video går bag om det særlige projekt.

Sådan har du ikke set en koncert før: Viik spillede ombord på vikingeskib midt på Roskilde Fjord

Viik Roskilde Fremkaldt Forsanger

Viik spiller ombord på et vikingeskib midt på Roskilde Fjord. Foto: Andreas Elkjær.

Vi vil vove at påstå, at du nok aldrig har været til en koncert som den her.

Den norske vokalist og folkemusiker Viik sejlede sammen med hendes band ud på Roskilde Fjord ombord på 'Havhingsten', mens publikum kunne overvære koncerten i små følgebåde omkring skibet og på kajen, hvor der var blevet sat højtalere op.

Det er spillestedet Gimle og Vikingeskibsmuséet, der er gået sammen om at skabe den særlige koncert. Den er blevet til som en del af projektet Roskilde Fremkaldt, der er skabt i forbindelse med Roskilde Kommunes musikbyindsats, og har til formål at få det lokale musikliv til at arbejde sammen i nye konstellationer.

Viik Roskilde Fremkaldt Drone 2
Det er ikke ofte at 'Havhingsten' har et trommesæt med ombord, men det var tilfældet da Viik spillede koncert på det historiske vikingeskib. Foto: Andreas Elkjær.

Samarbejde skaber unik oplevelse

Ivan Jakobsen, der er kommunikationsansvarlig for Vikingeskibsmuséet mener at samarbejdet med Gimle har givet mening på flere planer:

”Til daglig er vores fokus jo helt og holdent på vikingeskibene og der skal det være, men det betyder jo ikke, at man skal lukke sig af for verden ude omkring. Så vi ville rigtig gerne være med i det her. Både fordi det har en lokal forankring, men musikken har jo også en historisk forankring ift. vikingetidens musik og måde at tænke musik og tekster på.”, siger han.

”Til daglig er vores fokus jo helt og holdent på vikingeskibene og der skal det være, men det betyder jo ikke, at man skal lukke sig af for verden ude omkring."

Ivan Jakobsen, Kommunikationsansvarlig for Vikingeskibsmuséet

Programansvarlig hos Gimle, Lauge Hede Kjærum, fortæller at det længe har været en drøm at lave et projekt sammen med Vikingeskibsmuséet.

”Jeg tror altid der har været en fascination og en snak omkring vikingeskibe og musik i Roskilde og så kom den her oplagte mulighed fra musikbyen, så vi tog den her lettere Roskilde-mytologiske idé og besluttede os for at realisere det.”, siger han.

I videoen nedenfor kan du se hvordan koncerten blev skabt, og du kan læse mere om Roskilde Fremkaldt her.