Tilbage til oversigt
Tilbage til oversigt

Skrevet af Mikael Pass

torsdag den 11. januar 2024

'Stemmer fra Musikbyen': Louise og og livet i Ria Kollektivet (Episode 2)

Podcast

Skrevet af Mikael Pass

torsdag den 11. januar 2024

Podcast

Forperson for Ria Kollektivet, Louise Søeborg, fortæller, hvordan den årlige Musikstarter-camp i efterårsferien udviklede sig til et ungestyret musikfællesskab året rundt.

'Stemmer fra Musikbyen': Louise og og livet i Ria Kollektivet (Episode 2)

Louise Søborg

Louise Søeborg er forperson for Ria Kollektivet og går til daglig på Sankt Annæ gymnasium. Her er hun sammen med vært på 'Stemmer fra Musikbyen', Mikael Pass.

Et helt særligt musikfællesskab er gennem de seneste år blomstret op i øvelokalerne og det tilhørende musikstudie i ungdomsklubberne i Roskilde-bydelene Himmelev og Trekroner. Her har en flok unge musikere og sangskrivere skabt Ria Kollektivet, der i dag rummer omkring 120 medlemmer og en aktiv bestyrelse på 9 personer - alle i alderen 13-20 år.

I denne episode af ’Stemmer fra Musikbyen’ kan du møde kollektivets forperson Louise Søeborg, der selv er aktiv sangskriver og til daglig går på Sankt Annæ Gymnasium. I samtalen med Musikbysupervisor Mikael Pass fortæller hun om Ria Kollektivets aktiviteter og hvordan man kan blive en del af flokken.

Ria Kollektivet er en forening og et musikalsk fællesskab for unge fra 13 år i Roskilde og omegn. Kollektivet er et åbent fællesskab, hvor der er plads til alle, der vil skabe musik med andre unge og hvor man bruger hinanden til at give feedback og hjælpe hinanden musikalsk.

I samtalen kan du også høre om Delta Festival, som Louise også er involveret i og som er en årlig festival for unge skabt af unge arrangører i samarbejde med Gimle og ungdomsklubberne i Roskilde.