Tilbage til oversigt
Tilbage til oversigt

Skrevet af Emil Sørensen

onsdag den 14. juni 2023

Velkommen til Polyfon: "Vi vil inspirere, kvalificere og forbinde alle musikalske kræfter i Roskilde"

Projekter

Skrevet af Emil Sørensen

onsdag den 14. juni 2023

Projekter

Musikkens fællesskab har altid været stærkt i Roskilde. Med skabelsen af platformen Polyfon får musiklivet et nyt mødested, en ny samlende hjemmeside og et nyt musikkontor i Byens Hus. Alt sammen for at skabe flere muligheder og mere samarbejde mellem dem der får musikken til at leve i Roskilde Kommune.

Velkommen til Polyfon: "Vi vil inspirere, kvalificere og forbinde alle musikalske kræfter i Roskilde"

Mikael Pass, Musikbysupervisor i Roskilde Kommune.

Mikael Pass er musikbysupervisor i Roskilde Kommune. Foto: Emil Sørensen.

En ny samlende platform for Roskildes musikliv har set dagens lys.

Platformen hedder Polyfon og er et fællesskab for de engagerede ildsjæle og organisationer, der arbejder med musik i Roskilde. Idéen er at samle kræfterne i et netværk, som skal skabe mere samarbejde og få nye idéer til at blomstre.

Fællesskabet har i et stykke tid været samlet i en Facebookgruppe, der er åben for alle, som på den ene eller den anden måde har tilknytning til Roskildes musikliv, men nu følger en ny hjemmeside og tilhørende sociale mediekanaler, hvor der løbende vil blive udgivet artikler, podcasts og videoer, som sætter fokus på byens musikhistorier, samt giver gode råd til alt det man skal vide som musikalsk ildsjæl. Samtidig oprettes et musikkontor i Byens Hus, der bliver et samlende knudepunkt for byens musikliv.

Mogens Hallager (C), der er formand for Kultur- og Idrætsudvalget og medlem af Musikbyudvalget i Roskilde Kommune har store forhåbninger for den nye platform.

”I Roskilde har vi et unikt musikliv, hvor man både kan møde musikken i børnehaven, på torve, i kirker, i parker, i øvelokalet, på musikskolen, i klubben, på baren og til store og små koncerter – og det er hvad end du er til rock, folk, jazz, klassisk eller noget helt femte. Ved at samle kræfterne bag alle de gode tiltag, kan vi skabe flere og endnu bedre musikoplevelser i Roskilde, netop fordi vi lærer af hinanden, deler viden og arbejder sammen på tværs.”, forklarer han.

Polyfonfællesskabets Facebookgruppe
Du kan blive medlem af Polyfonfællesskabets Facebookgruppe, hvis du på den ene eller den anden måde er tilknyttet Roskildes musikliv.

Ny hjemmeside skaber overblik og omtale

En central del af Polyfon er en ny hjemmeside, som byder på flere funktioner, der har til formål at skabe et større overblik over Roskildes musikmiljø.

På hjemmesiden kan du derfor finde en kalender, der viser musikarrangementer som finder sted i Roskilde- og omegn med beskrivelser af de optrædende og links til billetkøb.

Du kan også finde et register, hvor det er muligt at søge alle der er tilknyttede Polyfonfællesskabet frem. Registeret skal gøre det nemt for Roskildes musikliv at finde hinanden, synliggøre mangfoldigheden i musiklivet og gøre det lettere for eksterne samarbejdspartnere ude fra at tage kontakt.

”Vi oplever at der er meget stor interesse for at samarbejde på tværs af Roskildes musikliv, og samtidig er der mange udefra, som er interesserede i hvordan vi gør det her i kommunen. Med en arrangementskalender og et register, har vi gjort det så nemt som muligt at få et overblik, komme i kontakt med de rigtige personer og få nye samarbejdsprojekter til at opstå”, forklarer Mikael Pass.

På hjemmesiden kan du også finde både artikler, podcasts og videoer, og der vil løbende udkomme nyt indhold på siden. Målet er at udkomme med indhold, der er fagligt relevant for folk der arbejder både professionelt og frivilligt med musikken i Roskilde.

På hjemmesiden kan du derfor på nuværende tidspunkt finde en tutorial-artikelserie, som går i dybden med emner som frivillighed, pressearbejde, tilladelser og booking, en podcastserie om sammenhængen mellem kreativitet og unges trivsel med udgangspunkt i projektet Skabertrang, samt en række artikler om inspirerende projekter fra Roskildes musikliv.

”Indholdet på vores nye hjemmeside skal bidrage til vores ambition om at inspirere, kvalificere og forbinde Roskildes musikliv. Ved at fremhæve de gode idéer, gå i dybden med fagligt relevant stof og fortælle de gode historier, skal hjemmesiden gøre alt det gode der sker i musikbyen langt mere synligt – både for folk i Roskilde, men vi håber selvfølgelig også, at vores historier kan inspirere langt ud over kommunens grænser”, forklarer Mikael Pass.

Polyfons maskot med en vinylplade under armen
Polyfon Maskot 9
Polyfon Maskot 8
Polyfons maskot laver et peace-tegn
Polyfon Maskot 1
Polyfons maskot med hovedtelefoner på
Polyfons maskot sidder med en laptop i hånden
Polyfons maskot svinger en dirigentstok
Polyfons maskot viser mangfoldigheden i fællesskabet.

Musikkontor med video- og podcaststudie

Som noget nyt er der i forbindelse med lanceringen af Polyfon blevet etableret et musikkontor på 2. sal i Byens Hus.

Musikkontoret er et kontorfællesskab hvor Mikael Pass og kommunikationsansvarlig for Polyfon, Emil Sørensen, har deres daglige gang. Derudover har Marianne Fruergaard, projektleder hos Bandakademiet og Trine Heide, projektleder for Roskilde Synger også plads på kontoret.

Mikael Pass håber på, at der vil blive masser af liv på det nye kontor:

”Det er vores håb, at musikkontoret bliver et naturligt sted for Roskildes musikliv at besøge, når de skal i gang med nye projekter eller har brug for gode råd og sparring. Det er her vi vil holde workshops og mere uformelle arrangementer, hvor Polyfonfællesskabet sammen kan blive klogere og møde hinanden”, forklarer han.

I forbindelse med kontoret bliver der også oprettet et netværksbaseret video- og podcaststudie, som kan bruges til indholdsproduktion, samt workshops og kurser i kommunikation for musikorganisationer. Det er meningen at studiet skal være muligt at bruge, hvis man er tilknyttet Polyfonfællesskabet. Dette har Mikael Pass også store ambitioner for:

”Kommunikation er en ofte lidt underprioriteret del af arbejdet med musik og vi håber med etableringen af dette studie, at vi kan skabe et sted, hvor man dels kan blive klogere på den del af at være aktiv i musiklivet og samtidig komme hurtigt i gang med at skabe en masse musikindhold til sine målgrupper”, forklarer Mikael Pass.

”Det er vores håb, at musikkontoret bliver et naturligt sted for Roskildes musikliv at besøge, når de skal i gang med nye projekter eller har brug for gode råd og sparring"

Mikael Pass, musikbysupervisor

Navnet Polyfon

Du har – mens du har læst denne artikel - måske undret dig over hvorfor platformen hedder Polyfon, men det er der en god grund til.

Polyfon betyder nemlig ”opbygget af flere musikalske stemmer” og en polyfoni er ”en musikalsk flerstemmighed, hvor stemmerne indgår i harmonier samtidig med at de hver især udvikles selvstændigt.”

”Navnet er et rigtig godt billede på den store mangfoldighed, der er i Roskildes musikliv. Her synger hver fugl med sit næb, men der opstår smukke harmonier, når vi synger sammen”, forklarer Mikael Pass.

Er du blevet nysgerrig på Polyfon kan du følge med på Facebook, Instagram og LinkedIn eller skrive dig op til Polyfonbrevet, der udkommer hver 14. dag som nyhedsbrev.

Se mere om Polyfon i filmen neden for.