Velkommentil
Polyfon


Polyfon er fællesskabet for alle dem der får musikken til at leve i Roskilde.

Stedet hvor ildsjæle mødes og skaber soundtracket til nutiden og fremtiden. Hvor der både er plads til saxofon, sitar og synthesizer. Til dem der står på scenen og bag ved den. Hvor hjerterne banker i forskellige taktarter, men altid for musikken. Hvor vi ikke spiller for at vinde, men for at spille sammen.

Velkommen til Polyfon.

Sådan deltager du i Polyfonfællesskabet

Det er gratis og åbent for alle at deltage i Polyfonfællesskabet. Det eneste krav er, at man på den ene eller anden måde er en del af Roskildes musikliv.

For at deltage kan du melde dig ind i vores Facebookgruppe, hvor vi inspirerer, kvalificerer og netværker med hinanden ved at dele vores musikpassion, viden og netværk.

Du kan også tilmelde dig vores nyhedsbrev, Polyfonbrevet, der udkommer hver 14. dag med historier fra musiklivet i Roskilde. Og endelig kan du møde op til et af vores netværksarrangementer, som vi løbende afholder, så hold øje med kalenderen.

Kontakt os

Du er altid meget velkommen til at tage kontakt til os. 

Musikbysupervisor, Mikael Pass

Mikael kan kontaktes vedr. projektrådgivning, netværksarrangementer og generelle henvendelser vedr. Roskilde Kommunes musikbystrategi. 

Send en e-mail
Ring op
: +45 29263343

Kommunikationsvarlig og redaktør, Aske Øland Kjærgaard

Aske kan kontaktes vedrørende kommunikationsrådgivning, indhold på Polyfonroskilde.dk og udlån af Polyfonstudiet. 

Send en e-mail
Ring op
: +45 24909760

Hvad er Polyfon?

Polyfon er først og fremmest et fællesskab bestående af engagerede ildsjæle og organisationer, der ønsker at skabe verdens bedste musikby i Roskilde. Med Polyfon samler vi de gode kræfter i et netværk, der får gode idéer til at blomstre og musikken til at spille.

I fællesskabet kan du møde ildsjæle, arrangører, musikere, producere, lydteknikere, undervisere, musikformidlere, pædagoger, samt selvstændige og andre professionelle, der bidrager direkte eller indirekte til Roskildes musikliv.

Polyfon er også et lokalt musikmedie. Vi udkommer med indhold henvendt til musikfællesskaber og de mange musikalske sjæle i Roskilde. Igennem artikler, podcasts og videoer sætter vi fokus på byens gode musikhistorier, de nyskabende idéer og deler gode råd til at skabe store og små musikoplevelser i Roskilde.

Polyfon er finansieret af midler fra Musikbyudvalget, som består af politikere og medlemmer af det lokale musikliv.

Polyfon er en del af Roskilde Kommunes musikbystrategi

Polyfon er forankret i Roskilde Kommune og står på skuldrene af den ambitiøse musikbystrategi, Alle Tiders Musikby, der blev vedtaget i 2017. 

Du kan læse mere om strategien og de mange initiativer, som er sat i søen i forlængelse af den her, men der er særligt tre steder, som er gode at kende til, hvis du har mod på at engagere dig i Roskildes musikliv. 

Arrangørguiden

Arrangørguiden er et værktøj til dig, der vil holde et arrangement i Roskilde Kommune. Her finder du overblik og gode tips om alt det praktiske omkring at afholde arrangementer, som f.eks. tilladelser, puljer, steder, leje af udstyr, markedsføring osv. Læs mere her. 

Udviklingspuljen for Alle Tiders Musikby

Udviklingspuljen for Alle Tiders Musikby støtter primært nye initiativer, der udvikler musiklivet i Roskilde Kommune. Initiativerne kan være eksperimenterende eller afsøge nye måder, metoder eller formater til at engagere publikum, involvere flere i musikkens verden eller skaber nye samarbejder på tværs af musiklivets aktører. Læs mere om puljen her. 

RoskildeLive.dk

Roskildelive.dk er en oversigt over alle arrangementer, som finder sted i Roskilde. Som arrangør kan du uploade informationer om dine events, og så vil de fremgå af oversigten. Det er gratis for alle musikarrangører at bruge, men kræver, at du laver en bruger på deres website.

Når du uploader dine events på Roskildelive.dk vil de også fremgå i vores kalender

Hvorfor har vi skabt Polyfon?

I Roskilde har vi et unikt musikliv. Her møder du musikken i børnehaven, på torve, i parker og til både store og små koncerter.

Som musiker kan du folde dig ud i øvelokaler, studier, musiske skoler og gå fra amatørscener til den store festivalscene. Som frivillig kan du engagere dig i et hav af foreninger, hvad end du er til rock, klassisk, jazz, folkemusik eller noget helt andet. 

Ved at samle kræfterne bag det rige musikliv, kan vi skabe endnu flere og endnu bedre musikoplevelser i Roskilde, netop fordi vi lærer af hinanden, deler viden og arbejder sammen på tværs.

Hvorfor hedder det Polyfon?

Polyfon betyder ”opbygget af flere selvstændige musikalske stemmer” og en polyfoni er ”en musikalsk flerstemmighed, hvor stemmerne indgår i harmonier samtidig med at de hver især udvikles selvstændigt”.

Det synes vi er en perfekt metafor for den store mangfoldighed, der er i Roskildes musikliv. Her synger hver fugl med sit næb, men der opstår smukke harmonier, når vi synger sammen.

Hvad får jeg som musikaktør ud af Polyfonfællesskabet?

Når du deltager i Polyfonfællesskabet får du adgang til flere fordele:

- Projektrådgivning.

På musikkontoret i Byens Hus tilbyder vi rådgivning i forbindelse med opstart af nye musikprojekter i Roskilde. Vi kan hjælpe med at udvikle den rigtige idé, skærpe dit projekt, sende dig i retning af de rigtige samarbejdspartnere og vise dig hvordan du bedst skaffer midler til dit projekt.

- Kommunikationsrådgivning.

Vi kan hjælpe dig i gang med at lave en strategi for sociale medier, fortælle dig om de nyeste måder, at nå dine målgrupper på og hjælpe dig med gode metoder til at komme bredt ud med dit arrangement i kommunen.

- Adgang til netværksarrangementer.

Vi inviterer løbende til netværksarrangementer, hvor du kan møde andre medlemmer af Polyfonfællesskabet og blive klogere på musikfaglige emner og trends.

- Polyfonbrevet.

Hver 14. dag udkommer vores nyhedsbrev, Polyfonbrevet, til alle der har skrevet sig op til det. I nyhedsbrevet skriver vi om Roskildes musikmiljø med fokus på de mest inspirerende historier, fagligt relevante emner og på at skabe overblik over hvad der rører sig i miljøet. Du kan skrive dig op til nyhedsbrevet her. 

- Plads i fællesskabets register

Vi opdaterer løbende et register over Roskildes musikaktører, så det er nemt for alle at finde frem til Roskildes musikfællesskaber. 

Det er muligt for alle organisationer (inkl. bands og artister) der har noget at gøre med musiklivet i Roskilde at få en plads i registeret, som du kan se her. 

- Video- og podcaststudie.

I Byens Hus har vi etableret et video- og podcaststudie. Det er muligt for alle der er aktive i Roskildes musikliv at bruge studiet og det tilhørende udstyr ifbm. kommunikation af deres musikprojekter. Har du lyst til at høre mere om studiet kan du kontakte kommunikationsansvarlig Emil Sørensen her.