Tilbage til oversigt
Tilbage til oversigt

Skrevet af Emil Sørensen

fredag den 17. november 2023

Jobopslag: Redaktør og kommunikationsansvarlig til Musikbyen Roskilde

Skrevet af Emil Sørensen

fredag den 17. november 2023

Vil du stå i spidsen for at fortælle de spændende historier, der bobler ud af musiklivet i Roskilde Kommune? Og medvirke til at styrke fællesskabet og netværket mellem musikbyens mange musik- og kulturaktører?

Jobopslag: Redaktør og kommunikationsansvarlig til Musikbyen Roskilde

Publikum på søjepladsen ved Musicon til Musicon Kulturdage

Roskilde Kommunes musikbystrategi har blandt andet resulteret i bydelen Musicon. Foto: Roskilde Kommune.

Roskilde Kommune summer af musik: Arrangementer, festivaler, koncerter musikforeninger, skabende fællesskaber og undervisningstilbud, der året rundt involverer en bred vifte af publikum, musikere, arrangører og formidlere i musiklivet.

Musikken er højt prioriteret i Roskilde Kommune og strategien ’Alle Tiders Musikby’ vidner om et stærkt politisk fokus på at sikre, at musik er for alle og noget vi skaber sammen.

Dit overordnede ansvar bliver, at formidle og forbinde musiklivets mange historier, indsatser og aktører samt at bidrage til den forsatte udvikling, af Roskilde Kommune som en stærk musik- og kulturkommune.

Senest har vi lanceret det digitale univers Polyfon, som har til formål at inspirere, kvalificere og forbinde musiklivet i Roskilde Kommune på web, sociale medier og ved netværksmøder. Polyfon er et lokalt musikfagligt medie, der gennem bl.a. artikler, tutorials, podcasts og videoer formidler, hvad der sker i musikbyen. Samtidig er Polyfon et fællesskab, hvor musiklivet hjælper hinanden og udvikler nye projekter sammen.

Du bliver redaktør for Polyfons kanaler og sikrer, at de fyldes med relevant, nærværende og engagerende indhold, der styrker sammenhængskraften i musiklivet og udbreder det lokale og nationale kendskab til de mange initiativer, der søsættes af musikbyens aktører. På sigt er det ambitionen at etablere en redaktion af frivillige skribenter, fotografer m.v. der skal medvirke til produktionen af indhold til Polyfon.

Redaktørarbejdet suppleres med øvrige kommunikationsopgaver – særligt for Kulturskolen Roskilde, der tilbyder undervisning i musik, billedkunst og en række andre kunstfag og kulturaktiviteter for børn og unge i hele Roskilde Kommune. Kulturskolen er et fyrtårn i musikbyen, som iværksætter og indgår i udviklingsprojekter sammen med øvrige aktører i kommunen. Tiltag der, blandt andet, skal skabe rum for at endnu flere børn og unge får mulighed for at indgå i musikkens fællesskaber. Din opgave bliver at skabe et bredt kendskab til disse initiativer og sikre en kontinuerlig synlighed af Kulturskolen Roskilde i både egne og eksterne kanaler.

Sammen med et team af musikfaglige medarbejdere vil du have din base i Byens hus i hjertet af Roskilde by. På musikkontoret, og i det tilhørende podcast/videostudie, vil du særligt arbejde tæt sammen med Musikbysupervisoren. Han har til opgave at facilitere musikbyens forskellige netværk, bygge bro til det politiske niveau og nationale

samarbejdspartnere, samt være initiativtager og sparringspartner i udviklingen af nye projekter i samarbejde med musiklivet. I løbet af ugen vil du også være en del af kontormiljøet på Kulturskolen Roskilde, der ligger i gåafstand fra musikkontoret.

Dine primære opgaver

Indholdsproduktion

🎵Opsøge relevante historier i Roskilde Kommunes musikliv og formidle dem i tekst, lyd og billeder gennem eksisterende og nye formater på Polyfons website og sociale medier. Udsende nyhedsbreve, vedligeholde aktørdatabaser og dele arrangementsoversigter.

Community management

🎼Understøtte en imødekommende, inkluderende og initiativrig dialog på Polyfons sociale medier – særligt Facebook-gruppen ’Polyfonfællesskabet’.

Drift af website og øvrige kanaler

🎹Sikre at administrationen og de tekniske løsninger bag Polyfons kanaler spiller, varetage dialogen med eksterne leverandører og sørge for at vi lever op til gældende lovgivning inden for bl.a. GDPR.

Kulturskolen Roskilde

🎶Varetage kommunikationen af skolens aktiviteter og strategiske indsatser på web, SoMe og i relevante medier.

Kommunikation af øvrige Musikby-indsatser

🎧Du vil løbende blive involveret i og ansvarlig for kommunikationsindsatser for udvalgte kommunale initiativer i musikbyen Roskilde.

Din profil

🎷Du har et bankende hjerte for musik, kunst og kultur.

🎺Du har en kommunikationsuddannelse og dokumenteret erfaring fra lignende arbejdsopgaver.

🎸Du er initiativrig, udadvendt og trives med at give feedback til andre.

🎻Dine tekster skaber engagement og du har blik for de visuelle valg, der understøtter budskabet.

🎙Du har indblik i indholdsproduktion og drift af websites og sociale medier og besidder en basal grafisk værktøjskasse.

🥁Du ved, hvordan man segmenterer og målretter indhold til forskellige målgrupper.

🎚Du har styr på produktionsplaner, trives med at have flere sideløbende projekter og møder altid dine deadlines.

🎛 Har du indblik i musikbranchen er det en fordel.

🪕Har du allerede erfaring med at producere og redigere foto, video og podcast, er det et plus. Hvis ikke, så har du vildt meget lyst til at lære det.

Stillingen er på 37 timer om ugen og til besættelse pr. 1. februar 2024.

Du bliver en del af Kultur, Bibliotek & Idræt der samler en række kultur- og idrætsinstitutioner og arbejder med at administrere og udvikle stærke rammer, aktiviteter og sammenhæng i og for kultur- og idrætslivet og sikre et markant og mangfoldigt liv af kultur, idræt, musik og fællesskab drevet frem af både kommunal forvaltning, institutioner, foreninger og civilsamfundets ildsjæle.

Løn efter gældende overenskomst. Der indhentes straffeattest ved ansættelse.

Ansøgningsfrist den 6. december 2023 kl. 12.00.
Samtaler afholdes den 12. og 13. december.

For yderligere informationer om stillingen kontakt:

Christian Ulrich Lauersen, Kultur-, Biblioteks- og Idrætschef, på 2484 1844 eller cula@roskilde.dk

Mikael Pass, Musikbysupervisor, på 2926 3343 eller mikaelpa@roskilde.dk

Anja Reiff, Leder af Kulturskolen Roskilde, på 2367 4212 eller anjare@roskilde.dk

Læs mere om Kulturskolen Roskilde her 👉 https://kulturskolenroskilde.dk/

Du kan læse strategien for Alle Tiders Musikby og den aktuelle handleplan her: http://www.roskilde.dk/musikby

Du søger stillingen via dette link. 

Relaterede artikler