Tilbage til oversigt
Tilbage til oversigt

Skrevet af Emil Sørensen

mandag den 20. november 2023

Ny podcast undersøger Roskildes musikliv

Podcast

Skrevet af Emil Sørensen

mandag den 20. november 2023

Podcast

'Stemmer fra Musikbyen' er navnet på en ny podcast, hvor musikbysupervisor Mikael Pass interviewer initiativrige personer fra musiklivet i Roskilde.

Ny podcast undersøger Roskildes musikliv

IMG 7198

Musikbysupervisor, Mikael Pass, er vært på den nye podcast 'Stemmer fra Musikbyen'

Roskildes musikliv er fyldt med ildsjæle, arrangører, musikere, producere, lydteknikere, undervisere, musikformidlere, pædagoger og mange andre, der hver dag får musikken til at leve i Roskilde. 

Derfor har Mikael Pass, der til daglig er musikbysupervisor i Roskilde Kommune, gjort det til sin mission at undersøge det roskildensiske musikliv og fortælle nogle af de spændende historier, der gemmer sig i miljøet. Det gør han gennem podcasten 'Stemmer fra Musikbyen', som han er vært på. 

I hvert afsnit af podcasten vil Mikael invitere en ildsjæl i studiet til en snak om deres liv med musikken og hvordan de er med til at bidrage til Roskildes musikliv.

"I mit arbejde som musikbysupervisor bliver jeg hele tiden overrasket over hvor mange gode historier, der gemmer sig i Roskildes musikliv og jeg har fra dag et savnet en måde, hvor vi kunne fortælle dem på. Med 'Stemmer fra Musikbyen' har vi nu et sted til netop det," forklarer han.

Skal udbrede kendskabet til Musikbyen

At være bag ved mikrofonen er bestemt ikke fremmed for Mikael. Han har nemlig tidligere arbejdet som vært på det legendariske DR-program "Det Elektriske Barometer", som formidlede musik fra den alternative scene i Danmark og udland i tæt samarbejde med lytterne, som ofte bød ind med helt særlige breve. 

Nu er det så det roskildensiske musikliv, som bliver emnet, når Mikael igen er bag mikrofonen og han håber at podcasten kan være med til at udbrede kendskabet til de musikinitiativer, som findes i Roskilde - både for dem, der allerede er en del af miljøet, men også for alle dem, som først skal til at lære at miljøet at kende.

"Vi har som musikmiljø en forpligtigelse til hele at få flere med i folden. Derfor håber jeg at 'Stemmer fra Musikbyen' kan blive en god introduktion til nytilkomne, som kan få lyst til at engagere sig i musikken, ved at lytte til mennesker, der virkelig brænder for det de laver," siger han.

Podcasten vil udkomme på alle de gængse podcastplatforme og små klip fra optagelserne vil blive distribueret på tværs af Polyfons kanaler på Facebook, Instagram og Linkedin.

Optaget i Polyfonstudiet

Podcasten er optaget i Polyfonstudiet der har til huse på 2. sal i Byens Hus. Polyfonstudiet er et netværksbaseret video- og podcaststudie, som er tilgængeligt for alle, der har tilknytning Roskildes musikliv. 

I studiet er der professionelt optageudstyr, som gør det muligt at lave podcasts og video i høj kvalitet og Mikael håber at podcasten kan være med til at vise musikmiljøet i Roskilde hvad studiet kan.

"Vi har skabt Polyfonstudiet, fordi vi gerne vil gøre det nemmere for byens musikliv at lave kommunikation omkring deres musikprojekter af høj kvalitet. Vi håber, at vi ved at gå forrest og vise hvad studiet kan bruges til, kan få endnu flere til at gøre brug af det," forklarer han. 

Har man lyst til at give sig i kast med det, kan information om studiet findes her. 

Vil du lytte med på podcasten kan du gøre det via dette link eller ved at søge på 'Stemmer fra Musikbyen' der hvor du hører dine podcasts. 

IMG 7203
Første afsnit af podcasten 'Stemmer fra Musikbyen' er med den lokale musiker Julie Maria, der fortæller om projektet "Hold Det Lokalt", som hun laver sammen med spillestedet Gimle. Foto: Simon Westergaard.